dimecres, d’abril 23, 2008

El primer trailer de "The Spirit" em fa témer el pitjor!!!!!!!!!!!!

Considero en Will Eisner un mestre, un mite, un geni. Considero en Frank Miller un simple aprenent (avançat, això si) que ha fet algunes coses extraordinàries (El primer Dark Knight, 300, la majoria d'històries de Sin City), però algunes cagades igual d'espectaculars (intenteu llegir-vos Dark Knight 2 sense vomitar).
I el problema és que la peli de "Sin City" va funcionar molt bé i a l'home se li han pujat els fums. I se li han pujat tant que ha tingut els sants pebrots d'agafar un personatge divertidíssim, amb unes històries extraordinàries, amb uns secundaris de luxe, amb uns colors vius i un humor negre genial, i reconvertir-ho en "Sin City 2".
Només cal veure aquest trailer, amb una veu xiuxiuejant frases com "la meva ciutat crida"... per veure que alguna cosa no va bé. Eisner mai va fer que l'Spirit tingués aquests monòlegs interns amb els que Miller es posa calent. Normalment és un narrador (el propi Eisner) qui ens explica el que els dibuixos no poden mostrar.
A nivell estètic, la pel·lícula és fosca, tenebrosa, quan els còmics estaven plens de colors. El vestit de l'Spirit, per exemple, ha estat sempre blau elèctric, camisa blanca i corbata vermella. Tant la màscara com els guants, també blaus.
Pel que fa als secundaris, Miller ha introduït alguns canvis arbitraris per demostrar que la peli es seva (només cal veure quin nom surt primer i més gran al trailer). Desapareix el divertit personatge de l'Ebony White, el nen negre que acompanya l'Spirit. Es diu que la raó és perquè era un personatge racista, però crec que el problema és que Miller no sabria com tractar un personatge que no pugui portar pistola i tenir monòlegs interiors de nivell. L'Ebony era sempre el contrapunt còmic a la seriositat d'algunes històries. Sense ell l'Spirit queda coix.
El personatge d'Ellen Dolan, l'eterna promesa de l'Spirit, passa a ser doctora, per no se sap quina raó, i de ser un personatge una mica fleuma però amb les coses clares, passa a ser un cervellet pel qual difícilment l'Spirit pot sentir gaire interès.
I una de les cagades més grans és convertir el misteriós Octopus en un Samuel L. Jackson vestit com una reinona gay. El personatge d'Octopus se'ns mostrava sempre com un parell de guants amb tres ratlles blanques, i mai li arribàvem a veure la cara. Ara surt a cara descoberta i cap problema.
Bé, no m'estendré més, que no us vull avorrir. Millor mireu-vos el tràiler i dieu-me què us sembla.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Fa molta por, haurien d'agafar en Miller i tancar-lo dins d'un pou fins que se n'oblidi del projecte.

Anònim ha dit...

Una mica tard per aconseguir-ho. Només les imatges que s'han filtrat de la Scarlett Johannson, l'Eva Mendes i la Paz Vega fan pensar que pot valer els set euros de l'entrada.